Camerele de supraveghere “semafor”

Vi sa intamplati sa treceti pe culoarea rosie a semaforului si sa nu fiti prinsi? Daca da, atunci este posibil sa nu mai fiti asa norocos data viitoare. Acum exista asa numitele “camere semafor”. Tehnologia nu este tocmai noua, ele exista de aproximativ 40 de ani insa au inceput sa devina mai populare in ultima vreme. Sa trecem pe rosu sau sa fortam semaforul este un lucru foarte periculos, dar se pare ca toata lumea o face la un moment dat. Fie ca este un act necugetat, sau cauzat de faptul ca intarziem la o intalnire importanta, trecerea pe culoarea rosie a semaforului, provoaca annual pierderi de vieti omenesti si pagube materiale de miliarde de euro. Camerele semafor se pare ca au un impact major in descurajarea acestor comportamente nesabuite, si fac strazile un loc mai sigur pentru toata lumea. Inainte de aceste camere, singurul mod in care puteam fi prinsi era daca se afla un politist in intersectie. Acum camerele sunt considerate aproape ofiteri de politie, aflati la datorie 24 de ore pe zi, 7 zile din 7, cu autoritatea de a verifica bunul mers si de a aplica amenzi . Acest sistem este foarte sigur, si nu poate fi contestat, pentru ca raman inregistrari clare asupra lucrurilor ce sau intamplat.

Camerele de supraveghere sunt complexe insa contin in principiu trei mari componente.

How Red Light Cameras Work

Cu aceste trei componente principale este foarte usor sa detecteze cine a trecut pe rosu. Sa incepem cu camerele. Camerele utilizate in sistem sunt cel mai adesea digitale. La origine sistemul flosea camere cu “film” insa de atunci tehnologia a avansat. Principala diferenta intre cele doua tenologii este ca imaginile digidale sunt gata de vizionare imediat dupa ce au fost capturate. Filmul trebuia fizic sa fie recuperat din camera si depozitat iar ulterior recuperat si analizat, sarcine care ingreunau foarte mult procesul de detectare a celor ce trec pe rosu. Camerele sunt amplasate mult deasupra traficului, de obicei in toate cele patru colturile unei intersectii pentru a capta imagini cat mai concludente. Sunt pozitionate la inaltime mare pe stalpi pentru ca trebuie sa fie capabil sa identifice numerele de inmatriculare ale masinilor ce trec pe acolo, in traficul aglomerat, unde masinile merg foarte aproape una de cealalta si unghiul din care se poate observa numarul de inmatriculare este foarte ingust.

 

In continuare in sistem avem declansatoarele, parte de simt a sistemului. Acestea detecteaza cand o masina sau alt ceva a cauzat o disfunctionalitate in partea sa de actiune din carosabil. Sunt mai multe tipuri de astfel de sisteme dar cre fac principial, acelasi lucru. Unul dintre acestea se numeste  sistem de inductie in bucla. Acest sistem presupune un numar de cabluri intinse pe sub carosabil.

How Traffic Cameras Work

Chiar inainte de intersectie, pentru fiecare banda de circulatie  care sunt dispuse de obicei rectangular si se suprapun. Acest lucru permite crearea unui camp electromagnetic deasupra carosabilului. Acesta este controlat si verificat in permanenta de sistemul de calculatoare si cauta perturbari de la modelul normal al campului magnetic. Acest camp este perturbat de obiecte metalice de mari dimensiuni. O masina, se incadreaza in aceasta categorie, campul astfel dereglat transmite un semnal catre computer. Practic, atunci cand o masina trece peste sosea, activeaza senzorul ce transmite semnal camerei de supraveghere, sa inceapa inregistrarea . Acesta este cel mai comun declansator existent. Au existat sisteme si cu unde radio sau unde laser dar nu au avut rezultate atat de bune precum cel cu  inductie in bucla. Mai exista un sistem in care camera inregiastreaza in bucla, secvential conditionata de semafor. In acest sistem, camera este setata sa vada o parte a intersectiei care este cercetata de camera in momentul in care sistemul central ii transmite ca semaforul a schimbat culoarea in rosu, ea fiind setata sa inregistreze a detectie de miscare, astfel daca se afla masina in intersectie pe o portiune unde nu ar trebui sa existe, va fi surprinsa pe inregistrare.

 

Avand camerele si delansatoarele in pozitii, trebuie bineinteles ca sistemul sa fie dotat si cu o unitate centrala care sa faca totul functional . Computerul este creierul operatiunii si da comenzi  tuturor celorlalte componente realizand astfel functionarea ca un intreg. Computerul este cel care ii sune camerei ca declansatorul a fost amorsat si este timpul sa inceapa inregistrarea . De asemenea tot el transmite imaginile mai departe pentru procesare si ma apoi la organele abilitate sa ia masurile ce se impun!.

How Red Light Cameras Work

Inca din 2005, pasiunea mea fata de tehnologie s-a concretizat prin deschiderea unui magazin online de camere de supraveghere. De mai bine de 10 ani, ma ocup doar de sisteme de supraveghere video si am testat personal cam tot ce se poate in acest domeniu. Desi tehnologia are o dinamica destul de mare, este in continua dezvoltare si descoperirea inovatiilor in domeniu ne-au tinut mereu pe primul loc. Sunt mandru ca am putut satisface nevoia de supraveghere video a mii de clienti din toata tara si de peste hotare. Afirm cu bucurie faptul ca avem clienti recurenti dupa atatia ani, oameni care au avut si continua sa aiba incredere in deja consacratul brand ICANSEE. Desi concurenta este din ce in ce mai mare, ICANSEE se diferentiaza de restul competitiei prin extrem de multe componente precum livrarea rapida in toata tara, testarea si verificarea produselor comercializate astfel incat acestea sa fie cele mai noi si mai performante de pe piata si bineinteles nu in ultimul rand, importator fiind, asiguram cel mai mic pret din tara. Voi fi foarte obiectiv in recenziile pe care le voi face pe site si voi incerca sa va indrum cat mai bine in alegerea sistemului sau componentelor potrivite. Va multumesc pentru incredere !
 1. Catalin Răspunde

  Salut!
  Ma intereseaza foarte mult camerele conditionate de semafor. Ma poti ajuta cu mai multe informatii/materiale?
  In loc de computer, se poate utiliza un micro-computer de la Raspberry?
  In afara de bucle inductive, se mai pot folosi alte metode de detectie?
  Multumesc !

  • Elena Ingineru Răspunde

   Buna ziua! Au existat sisteme si cu unde radio sau unde laser dar nu au avut rezultate atat de bune precum cel cu inductie in bucla. Pentru a discuta cu unul din specialistii nostrii pe acesta tema va rugam sa ne sunati. Aparatura fiind influentata de fiecare aplicatie in parte si de nevoile dumneavoastra.

Comentariu

*

captcha *