Conectarea sistemului de supraveghere video la internet Sfaturi si indicatii

 

             In acest articol o sa prezentam avantajele conectarii sistemului de supraveghere la reteaua de internet.Primul lucru pe care un client doreste sa il afle, este de daca poate conecta sistemul la internet, pentru a putea vizualiza in timp real camerele dintr-o alta locatie, si pentru a se asigura ca obiectivul monitorizat este in siguranta.
Cum se conecteaza sistemul de supraveghere la internet:
        Nu toata lumea cunoaste pasii care trebuie urmariti pentru ca DVR-ul sa poate fii accesat de la distanta folosind internetul.In continuarea vom explica in detaliu fiecare pas , deoarece intreg procesul de setare poate fi o provocare destul de mare pentru cei care nu au cunostiinte minime de retelistica.

Inainte de a va explica cum puteti seta DVR-ul, va prezint beneficiile conectarii DVR-ului la internet.

1.Vizualizarea camerelor de supraveghere in timp real dintr-o alta locatie.
2.Controlul deplin asupra angajatiilor dmneavoastra.
3. Puteti sa vedeti inregistrari si sa faceti back-up, daca este nevoie.
4.Puteti controla de la distanta camerele care au functii de zoom, pan sau tilt.
5. Puteti modifica anumite setarile ale DVR-ului .

Dupa cum observati, aceste sistem de supraveghere este extrem de flexibil si va ofera posibilitatea sa faceti nenumarate modificari, chiar daca nu va afla in imediata apropiere a DVR-ului.

Pentru conectarea sistemului la internet aveti nevoie :

 1. Conexiune la internet
  Daca aveti deja un abonament de internet este perfect.Daca nu aveti deja va puteti abona la orice provider de internet din localitatea in care locuiti.Trebuie sa fie un abonament care nu are cea mai mica viteza , si trebuie neaparat IP STATIC.

 

 1. Router sau switch
  In soft-ul acesui router sau switch se fac setarile de “port” forwarding” , pentru ca ulterior sa putem accesat DVR-ul si implicit camerele dintr-o alta locatie.

 

 1. Cablu de retea
  Acest cablu bine de regula in kit-ul roter-ului in momentul in care il cumparati.Cu ajutorului acestuia faceti conexiunea intre DVR-ul si router.


 2. DVR (digital video recorder)
  Ca sa puteti vizualiza dintr-o alta locatie camerele, DVR-ul pe care il achizitionati trebuie sa aibe portul RJ45 pe placa de baza a DVR-ului.Acest port asigura conexiunea dintre DVR si router sau switch-ul de internet.
 3. Televizor sau monitor
  Pentru a putea face setariile necesare, aveti nevoie de un televizor sau monitor.Cu ajutorul acestora putem intra in meniul DVR-ului.Dupa ce terminati acest proces, sursa de vizualizarea a camerelor va fi laptopul, calculatorul sau telefonul.


Dupa ce va asigurati ca ati urmati pasii anteriori urmeaza partea “cea mai dificila”. Sa incepem :

1. Asigurati-va ca internetul mergem.Faceti un mic test si intrati pe www.cameredesupravegherecolor.ro. Daca va apare site-ul nostru, inseamna ca internetul merge si putem trece la pasul  urmator.

2.Conectati DVR-ul prin portul RJ45 la router sau switch prin cablu de retea.Trebuie sa luati in considerare, ca in viitor puteti ulterior puteti muta Digital Video Recorder-ului(DVR) si sa aveti grija ca lungimea cablului sa fie cat mai mare.

3.Conectati DVR-ul ca un monitor sau televizor, prin cele 3 iesiri disponibile RCA,VGA,HDMI


Configurarea DVR-ului :

 

1.Mai intai trebuie sa va logati in DVR cu datele de conectare din manual.
2.Va duceti la optinea Network din meniul DVR-ului si folositi urmatoarele setari :
IP ADDRESS : 192.168.1.22 ( aceste este IP DVR-ului )
SUBNET MASK : 255.255.255.0 ( acest camp nu trebuie modificat, este “default pentru orice DVR )
GATEWAY : 192.168.1.1 ( in mod normal aceste este IP-ului  router-ului )
PORT : 80  este default la orice DVR.

3. Programul pentru nagavigarea pe internet Internet Explorer trebuie setat sa accepte “Active” X. Asadar mergeti in “ TOOLS -> Internet Options -> Security.

 

 

4. Aici aveti butonul “Costom Level”

 

 

5. La aceastea sectiune trebuie sa aveti grija ca toate optiunile “Active X “ sa fie setate pe “Enable” sau “ Prompt” si salvati aceste setari.Daca nu veti face aceste modificari, nu veti putea accesa DVR-ul dintr-o alta locatie sau de pe plan local.

 

 

Active X Enable.

6.  Conectati DVR-ul la reteaua locata si deschideti Internet Explorerul si tastati Ip-ul pe care l-ati pus intial la DVR. ( de exemplu :  192.168.1.222 )

 

 

 

Dupa ce parcurgem cu succes toti acesti pasi mai ne ramane sa face doar partea de port forwarding pentru a putea sa avem acces la sistemul de supraveghere video din orice locatie din lume.

 

 

1.Accesarea router-ului.
Deschideti Internet Explorer  si tastati ip-ul router-ului  192.168.1.1. Odata conectati vi se cere sa introduceti  username-ul si parola.

 

 

 

Acces Router

 

Date Acces Router

2. Port forwarding.
Cautati optiunea “port forwarding”  unde veti gasi cateva campuri care trebuiesc completate:
– Nume ( unde redenumiti dvs. cum doriti DVR-ul sau sistemul de supraveghere)
– IP-ul DVR-ului – care se lasa liber ( 192.168.1.222 )
– Portul public ( care este in cele mai multe cazuri  “80” )

De mentionat ca in functie producatorului router-ului aceste campuri pot sa difere de la un router la altu si setarile mentionate anterior sunt generale.

3. Aflarea IP-ului extern.
Intrati din nou in Internet Explorer si tastati “who.is”  pentru a afla IP-ul dumneavoastra.Acest IP il veti folosi atunci cand plecati intr-o alta locatie si doriti sa accesati sistemul de supraveghere video.

Dupa ce ati urmat toti acesti pasi, sistemul dumneavoastra este conectat si poate fii accesat prin intermediul internetului indiferent de locatia unde va aflati.In cazul in care nu reusiti sau aveti anumite nelamuriri,  va stam la dipozitie si ne puteti contacta cu incredere.
Departamentul nostru tehnic va sta la dispozitie cu orice fel de intrebari sau nelamuriri pe care le aveti.

 

Inca din 2005, pasiunea mea fata de tehnologie s-a concretizat prin deschiderea unui magazin online de camere de supraveghere. De mai bine de 10 ani, ma ocup doar de sisteme de supraveghere video si am testat personal cam tot ce se poate in acest domeniu. Desi tehnologia are o dinamica destul de mare, este in continua dezvoltare si descoperirea inovatiilor in domeniu ne-au tinut mereu pe primul loc. Sunt mandru ca am putut satisface nevoia de supraveghere video a mii de clienti din toata tara si de peste hotare. Afirm cu bucurie faptul ca avem clienti recurenti dupa atatia ani, oameni care au avut si continua sa aiba incredere in deja consacratul brand ICANSEE. Desi concurenta este din ce in ce mai mare, ICANSEE se diferentiaza de restul competitiei prin extrem de multe componente precum livrarea rapida in toata tara, testarea si verificarea produselor comercializate astfel incat acestea sa fie cele mai noi si mai performante de pe piata si bineinteles nu in ultimul rand, importator fiind, asiguram cel mai mic pret din tara. Voi fi foarte obiectiv in recenziile pe care le voi face pe site si voi incerca sa va indrum cat mai bine in alegerea sistemului sau componentelor potrivite. Va multumesc pentru incredere !

Comentariu

*

captcha *