Cum sa ne protejam sistemul de supraveghere video

Una dintre marile probleme intalnite la sistemele de supraveghere video, in eventualitatea unei spargeri este furtul sau distrugerea unitatii centrale a sistemului, DVR-ul (Digital Video Recorder), si astfel pierderea inregistrarilor care atesta ce sa intamplat acolo.

            Pentru a evita acest lucru va oferim cateva sfaturi utile:

seif camere DVR

seif pentru dvr camere de supraveghere

1         In primul rand cablurile trase de la camere pana la DVR, este recomandat, sa nu fie trase aparent pe perete, niciodata lasate la vedere! Cel mai bine, impotriva sabotajului, a taierii lor sau a urmaririi acestora pana la DVR, este sa fie trase subteran sau prin pereti acolo unde acest lucru este posibil!

2        Unitatea centrala este de preferat sa nu fie lasata la vedere, sa fie cat mai putini oameni posibil, care cunosc locatia acestuia, cel mai fericit caz in situatia in care locuiti la casa, este sa

il ascundeti in podul casei, iar firele care vin de la camere, ascunse prin peretii acesteia, pentru a nu dezvalui locul amplasarii lui. La aceasta metoda insa trebuie avut in vedere faptul ca podul este cel mai cald loc din casa si acest lucru poate scadea dramatic durata de viata a acestuia. Pentru astfel de situatii insa exista cutii speciale de pastrare a echipamentului , prevazute cu ventilatoare pentru realizarea racirii.

Pentru cei care doresc insa , o abordare la vedere a problemei exista si cutii securizate, sub forma de seif, cu cheie sau cifru in care acesta poate fi depozitat intr-o zona mai usor accesibila a casei.

3          O  alta solutie ar fi utilizarea unor camere IP, cu inregistrare pe NVR (Network Video Recorder) , care sa se afle intr-o alta locatie, decat cea supravegheata. Astfel, inregistrarile nu pot fi distruse sau sustrase.

4          In cazul in care cei care dau spargerea, taie cablurile de alimentare cu energie electrica, este recomandabil sa conectati sistemul de supraveghere video la un UPS (sursa neintreruptibila de curent) astfel incat sistemul sa functioneze si in aceste situatii.

5          Montarea pe langa sistemul aparent, cu camere de supraveghere video, si camere ascunse cu inregistrare pe card de memorie microSD, astfel incat acestia, vin, vandalizeaza in primul rand camerele sau DVR-ul, si apoi isi duc la capat planurile, dar desi DVR-ul nu mai poate spune nimic, camerele ascunse cu inregistrarile de pe card, pot sa va arate ce sa intamplat acolo.

Inca din 2005, pasiunea mea fata de tehnologie s-a concretizat prin deschiderea unui magazin online de camere de supraveghere. De mai bine de 10 ani, ma ocup doar de sisteme de supraveghere video si am testat personal cam tot ce se poate in acest domeniu. Desi tehnologia are o dinamica destul de mare, este in continua dezvoltare si descoperirea inovatiilor in domeniu ne-au tinut mereu pe primul loc. Sunt mandru ca am putut satisface nevoia de supraveghere video a mii de clienti din toata tara si de peste hotare. Afirm cu bucurie faptul ca avem clienti recurenti dupa atatia ani, oameni care au avut si continua sa aiba incredere in deja consacratul brand ICANSEE. Desi concurenta este din ce in ce mai mare, ICANSEE se diferentiaza de restul competitiei prin extrem de multe componente precum livrarea rapida in toata tara, testarea si verificarea produselor comercializate astfel incat acestea sa fie cele mai noi si mai performante de pe piata si bineinteles nu in ultimul rand, importator fiind, asiguram cel mai mic pret din tara. Voi fi foarte obiectiv in recenziile pe care le voi face pe site si voi incerca sa va indrum cat mai bine in alegerea sistemului sau componentelor potrivite. Va multumesc pentru incredere !

Comentariu

*

captcha *