Despre DVR-uri

Despre Digital Video Recordere

 

DVR-regal-v2-I-CAN-SEE

DVR-regal-v2-I-CAN-SEE

Un Digital Video Recorder (DVR) este un echipament  folosit in domeniul inregistrarii sau supravegherii video care inregistreaza pe un hard-disk imaginile primite de la camerele video. Mai exact, DVR-ul are rolul de a capta, comprima si stoca semnalul video primit de la camerele de supraveghere. Stocarea se face pe un hard-disk obisnuit SATA(hard-disk de calculator) sau chiar hard-disk de laptop. DVR-urile pot avea mai multe canale video, putand fi conectate atatea camere de supraveghere cate canale sunt. In general DVR-urile vin echipate cu 4,8 si 16 canale,insa exista si de 24 si 32 de canale.

Foarte important de stiut este faptul ca DVR-ul este “inima” sistemului de supraveghere. Concret, de capabilitatile DVR-ului depind performantele intregului sistem de supraveghere si calitatea inregistrarilor. Alegand camere de supraveghere performante I CAN SEE dar conectandu-le la un DVR slab, veti pierde toate avantajele potentiale pe care le puteti obtine de pe urma camerelor.Tocmai din acest motiv va recomandam DVR-urile marca I CAN SEE pentru ca noi avem o echipa speciala pentru a testa aceste echipamente inainte de a le lansa pe piata!

Pentru a intelege mai multe despre DVR-uri, vom trata in parte caracteristicile esentiale ale unui astfel de exchipament.

Catacteristici esentiale

Rezolutie

Rezolutia unui dvr variaza de obicei intre CIF si Full D1. Rezolutia CIF inseamna 352×288 pixeli, fiind in acest moment una dintre cele mai scazute. La capatul celalalt rezolutia Full D1 ofera 720×576 pixeli, una dintre cele mai inalte rezolutii pentru acest moment. Cu cat rezolutia DVR-ului este mai mare, cu atat calitatea imaginilor inregistrate va fi mai buna.

Compresie

Compresia unui DVR face ca imaginile inregistrate pe hard-disk sa ocupe un spatiu mai mare sau mai mic. In mod ideal, ne dorim sa stocam imagini de o calitate cat mai buna si sa ocupam un spatiu cat mai redus pe hard-disk. In acest moment, standardul H264 este cel mai performant, depasind Mpeg-4 si Mpeg-2. DVR-urile care au compresia H264 va vor oferi o calitate mai buna a imaginilor cat si economie de spatiu pe hard-disk.

Rata de transmisie – frames per second

Ochiul uman percepe miscarea in timp real la o rata de 25 de cadre pe secunda, cum este si cea folosita in standardul TV. Pentru ca un DVR sa poata transmita live sau in timp real, este nevoie sa poata sa transmita la 25 de cadre/secunda sau mai mult. In cazul in care aceasta rata de transmisie este mai mica, 12 cadre sau 8 cadre, miscarea va fi perceputa ca sacadata. DVR-urile performante pot transmite pe toate canelele la o rata de 25fps, la rezolutia máxima D1 – 720×576 pixeli.

 

 

Transmisie net

O característica foarte importante este transmisia pe internet. DVR-urile moderne au capacitatea de a fi conéctate la un router iar porturile aferente pot fi forwardate pe internet. In acest mod, va puteti conecta la acel IP de oriunde din lume si veti putea viziona transmisia dvr-ului in timp real cat si inregistrarile anterioare. Puteti viziona imaginile de pe un calculator, un telefon mobil sau tableta.

Motion Detection

Functia de Motion Detection permite DVR-ului sa detecteze atunci cand are loc miscare in suprafata monitorizata si sa declanseze inregistrarea in mod automat. Aceasta functie este foarte eficienta deoarece permite economisirea de spatiu pe hard-disk si inregistrarea momentelor importante. In momentul detectiei de miscare, DVR-ul poate trimite automat la o adresa de e-mail imaginile capturate astfel incat sa puteti fi instiintat imediat despre evenimentul petrecut.

PTZ – Pan, Tilt, Zoom

Functia PTZ permite controlul camerelor cu functii PTZ. In acest fel puteti controla din DVR miscarea camerelor sau zoom-ul acestora. De asemeni, puteti contecta si camere rotative cu traectorii de miscare predefinite.

Audio

DVR-urile cu inregistrare audio va ofera posbilitatea sa captati si sunetul din spatiu supravegheat pentru un plus de control. DVR-urile pot avea un numar de canale audio egal cu cel de canale video sau mai mic.

3G

In cazul in care un aveti posibilitatea conectarii unui DVR la un router pentru a transmite pe internet, puteti folosi functia de transmisie 3G, conectand la DVR un stick de internet mobil. Aceasta característica este o noutate pe piata si usureaza foarte mult transmisia pe internet.