Stiinta in spatele vederii pe timp de noapte sau night vision

Camerele de supraveghere video au fost concepute pentru a fi extrem de eficiente in a preveni furturile sau neregulile care se pot intampla intr-o locuinta, o parcare, o afacere etc.  Insa nu toate pot vizualiza pe timp de noapte pentru a spori aceasta eficienta. Despre ce inseamna night vision si la ce ne ajuta vom afla in acest articol.

De obicei oamenii cand aud de night vision, isi imagineaza fie scene din filmele de actiune, fie gandesc la ochelarii utilizati de vanatori, insa ce vedem in filme nu este intotdeauna la fel ca in realitate, tocmai de aceea trebuie sa va documentati bine inainte sa achizitionati o camera cu aceasta functie.

Intai sa aflam ce inseamna night vision. Termenul vine din engleza si este des intalnit in industria supravegherii video, pentru a descrie abilitatea de a vizualiza in conditii de luminozitate scazuta sau in conditii de noapte.  Oamenii au o capacitate extrem de mica de a vedea  pe timp de noapte, in timp ce anumite specii de animale reusesc sa vada pe timp de noapte mai bine decat ziua, cum ar fi bufnitele sau chiar pisicile.

Tehnologia night vision in sistemele CCTV actioneaza ca un ajutor pe timp de noapte luminand zona de supraveghere cu o lumina infrarosie, invizibila pentru ochiul uman, aceasta lumina transforma imaginea color in imagine alb-negru. Aceasta lumina este transmisa de ledurile infrarosii ale camerei, iar acestea prind o culoare rosiatica. Desi prind culoare acestea sunt extrem de greu de observat de la distanta, astfel incat nu pot fi observate decat daca li se acorda extrem de multa atentie.

Ledurile infrarosii de obicei vin incastrate in carcasa camerei odata cu aceasta insa mai exista si coroane de leduri infrarosii care se pot achizitiona separat si pot lumina un spectru mai larg de vizualizare.  Toate ledurile consuma pana in 2 Ah, un consum minim pentru o eficienta maxima pe timp de noapte.

Anumite camere de supraveghere mai speciale,  vin cu leduri infrarosii cu incalzire interna, ceea ce inseamna ca pe timp de iarna, vizualizarea pe timp de noapte va fi fara intreruperi la conditii atmosferice grele sau foarte reci. Acest fel de camere se gasesc la ICANSEE , la cea mai buna calitate si cel mai mic pret.

ICSS-S1

 

Modelul ICSS-70 este ideal pentru vederea pe timp de noapte pana la 30 de metri si detine astfel de leduri special concepute pentru a rezista in cele mai aspre conditii. Senzorul camerei se aprinde automat cand lumina devine din ce in ce mai scazuta in perimetrul supravegheat astfel incat imaginea captata sa fie cat mai clara. Este un model de exterior cu un sensor de imagine capacitiv tip SONY, lentila de 3,6mm ce asigura un unghi vizual de 80 de grade si rezolutia ideala pentru o supraveghere clara de exterior 700 linii TV – 960H.

 

 

ICSXL-ICS

Un alt model asemanator mai este ICSXL-70, cu acelasi numar de linii si aceeasi calitate, poate oferi un unghi mai ingust la 12mm si o vizualizare la o distanta mai mare de pana la 80 de metri distanta pe timp de noapte. Este unul dintre cele mai vandute modele de exterior, fiind apreciat pentru claritatea pe timp de zi si ursurinta folosirii acestuia.

Inca din 2005, pasiunea mea fata de tehnologie s-a concretizat prin deschiderea unui magazin online de camere de supraveghere. De mai bine de 10 ani, ma ocup doar de sisteme de supraveghere video si am testat personal cam tot ce se poate in acest domeniu. Desi tehnologia are o dinamica destul de mare, este in continua dezvoltare si descoperirea inovatiilor in domeniu ne-au tinut mereu pe primul loc. Sunt mandru ca am putut satisface nevoia de supraveghere video a mii de clienti din toata tara si de peste hotare. Afirm cu bucurie faptul ca avem clienti recurenti dupa atatia ani, oameni care au avut si continua sa aiba incredere in deja consacratul brand ICANSEE. Desi concurenta este din ce in ce mai mare, ICANSEE se diferentiaza de restul competitiei prin extrem de multe componente precum livrarea rapida in toata tara, testarea si verificarea produselor comercializate astfel incat acestea sa fie cele mai noi si mai performante de pe piata si bineinteles nu in ultimul rand, importator fiind, asiguram cel mai mic pret din tara. Voi fi foarte obiectiv in recenziile pe care le voi face pe site si voi incerca sa va indrum cat mai bine in alegerea sistemului sau componentelor potrivite. Va multumesc pentru incredere !

Comentariu

*

captcha *